Home

LAATSTE FLASH: Paasweekend: enkele rijverboden en wijziging voor Italië

Onze leden vinden de gedetailleerde informatie onder de intranetrubriek "Kostprijsevolutie", klik hier

 

 

 

Vandaag de dag neemt het wegvervoer meer dan 72 % van het totale goederenvolume voor zijn rekening en mag ten dien titel zonder enige overdrijving als de motor van de economie beschouwd worden.

FEBETRA, de koninklijke federatie van Belgische transporteurs en logistieke dienstverleners, opgericht in 1946, staat met haar team ten dienste van het wegvervoer en de logistiek. Onze deskundigen zijn altijd in het getouw om het beroep veilig te stellen. Zowel op het vlak van wegvervoer als op het vlak van logistiek verzorgt FEBETRA de nodige bijstand zodat u zich op uw kernactiviteit kan concentreren.


Onze website, toegankelijk voor iedereen, geeft een algemeen overzicht van onze werkwijze, de afdelingen binnen FEBETRA, de werkgroepen, de verschillende publicaties en de geplande opleidingen.

Bent u op zoek naar een transporteur of een logistieke dienstverlener? Die kan u vinden door het aangeven van een aantal criteria onder de rubriek “Publiceert - overzicht van de leden”.

Wil u echter voortdurend en volledig geïnformeerd blijven over de laatste standen van zaken omtrent het wegvervoer en de logistiek? Dan kan u als lid van de federatie terecht op de intranet website. Daar vindt u alle landeninformatie, kostprijsevoluties, wijze van terugvordering accijnzen en info over sectorale CAO’s.


Als lid ontvangt u wekelijks, soms zelfs dagelijks, automatisch de laatste “nieuwsflashes” per e-mail of per fax.

U wilt graag lid worden? Klik dan hierboven op de link “lidmaatschap” en wij zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk gebruik kan maken van onze diensten.

 

 ECOTAXE PL FRANKRIJK

 

24/04/2014 : BelgiŽ: Werken E40 (Aalter-St Denijs Westrem)


Vanaf 25/04 worden de rijstroken en de pechstrook van de E40 tussen Aalter en Sint-Denijs-Westrem in de richting van Brussel heraangelegd. Er geldt een snelheidsregime van 70 km/u in beide richtingen. De werken zullen in 3 fasen uitgevoerd worden.
Fase 1: heraanleg tussen Aalter en Drongen (van 25/04 tot 10/05)
In beide richtingen zullen twee versmalde rijstroken beschikbaar zijn voor het verkeer. De op- en afrit in Nevele richting Brussel zal dicht zijn van 27/04 tot 07/05.

 

23/04/2014 : BelgiŽ: Jumping Antwerpen en 10 Miles Antwerpen


Jumping Antwerpen (http://www.jumpingantwerpen.com/site.php?page=home) vindt dit jaar plaats vanaf 24/04 tot en met 27/04. Net zoals voorgaande jaren is er een lange opbouw- en afbraakperiode. De parking Waagnatie zal niet toegankelijk zijn tot en met 11/05.
Simultaan (op 27/04) vindt ook de 29’ste editie van de DVV Antwerp 10 Miles & Antwerp Marathon plaats. Hierbij meer informatie over de mobiliteit: (http://www.dna.be/sporting/artikel/alles-over-het-verkeer-tijdens-de-dvv-antwerp-10-miles-en-marathon).

 

18/04/2014 : BelgiŽ: Werken E40 (Veurne-Adinkerke)


Het wegdek op de E40 op de grens tussen Veurne en Adinkerke moet hersteld worden in de richting van Frankrijk. De werken starten op 22/04 en zullen vermoedelijk in de loop van 25/04 afgerond zijn. Plaatselijk wordt het verkeer van 2 rijstroken teruggebracht naar 1 rijstrook.

 

18/04/2014 : BelgiŽ: Werken E19 (Antwerpen-Noord-Kleine Bareel)


Tijdens de nacht van 23/04 op 24/04 (tussen 21u00 en 06u00) worden 2 seinbruggen geplaatst op de E19 ter hoogte van Kleine Bareel. Tijdens die operatie passeert het verkeer richting Nederland de werken via de parallelbaan naast de E19.
In de nacht van 24/04 op 25/04 (tussen 21u00 en 06u00), worden 2 seinbruggen geplaatst tussen Antwerpen-Noord (samenkomst E19/A12) en de afrit van Kleine Bareel. Het verkeer richting Nederland wordt ter hoogte van de werken op één rijstrook gebracht.

 

15/04/2014 : Maten en gewichten vrachtwagens - Europees Parlement niet coherent qua duurzaamheid